Skip to content Skip to footer

Ο Πέτρος και ο σκύλος

Λίγα λόγια για την Μαρία

Η Μαρία Κ. είναι από την Ανδραβίδα. Είναι μαθήτρια του ΕΕΕΕΚ Πύργου.
Είναι επίσης και μία από τις νικήτριες του διαγωνισμού μας.
Πέρα όμως από την συμμετοχή της, θέλησε να μοιραστεί μαζί μας και ένα παραμυθάκι που έγραψε η ίδια.
Ένα πολύ μικρό παραμύθι με πολύ μεγάλα νοήματα. Η διαφορετικότητα, η εν συναίσθηση, η αγάπη και η φιλοζωία μέσα από μερικές σειρές.
Σας το παρουσιάζω με πολύ χαρά.
Ένα μεγάλο μπράβο στην Μαρία!

* * * * * * * * * * * * * * * * *
Ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΣΚΥΛΟΣ
της Μαρίας Κ.
* * * * * * * * * * * * * * * * *

Μια φορά κι έναν καιρό ο Πέτρος, ένα παιδί 15 χρονών, ήθελε να πάρει ένα σκύλο να τον έχει συντροφιά γιατί ένιωθε μόνος του τελευταία.

Μια μέρα γυρνώντας από το σχολείο, περνούσε έξω από ένα καταφύγιο σκύλων και είδε μέσα δύο όμορφα σκυλιά, ένα καφέ και ένα μαύρο. Γεμάτος περιέργεια και ενθουσιασμό μπήκε μέσα και ρώτησε γι’ αυτά.

Ο κύριος που τα πρόσεχε, τον πλησίασε και τον ρώτησε τι ήθελε. Τότε ο Πέτρος του απάντησε ότι θα ήθελε να πάρει μαζί του ένα από τα δύο αυτά σκυλιά. Πάντα ήθελε ένα σκύλο και τώρα ήταν η ευκαιρία!

Ο κύριος του πρότεινε να πάρει το καφέ που ήταν πιο μεγάλο και πιο δυνατό, ο Πέτρος όμως είχε ενθουσιαστεί με το μαύρο. Του είπε όμως να το ξανασκεφτεί γιατί το μαύρο σκυλί , έπειτα από ένα ατύχημα που είχε, είχε χάσει το ένα του πόδι.

‘Ισως αυτός ήταν και ο λόγος που τελικά ο Πέτρος το διάλεξε, αφού κ αυτός είχε ένα τέτοιο ατύχημα όταν ήταν μικρός.

Ο Πέτρος γεμάτος χαρά έφυγε από το καταφύγιο παρέα με το νέο του “φίλο”. Ήταν σίγουρος ότι η κάθε του μέρα θα ήταν γεμάτη παιχνίδι, χαρά και αγάπη. Έγιναν δύο αχώριστοι φίλοι.

Leave a comment